Адреса: ул.Фјодор Достоевски бр.72, Влае
(поранешен објект на Маврово), 1000 Скопје, Македонија
Тел. +389 2/ 20 36 322; 20 38 353 Факс +389 2/ 20 48 057
Работно време: Понеделник-Петок 08-16 h и Сабота 8.30-12.30 h

Blog Archives

КОТЛИ НА ПЕЛЕТИ – ТOBY

September 16, 2014 Актуелно Comments Off on КОТЛИ НА ПЕЛЕТИ – ТOBY

tobyКотлите TOBY се со допадлив изглед и компактни димензии изатоа можат да бидат сместени или во самите стамбени простории или во посебни простории –котлари.

Степенот на искористување изнесува 90%.

Сите процеси на работа се автоматски (палење, согорување, гасење на горилникот). Контролата  на согорување  е повеќестепена со помош на работен режим на минимална сила (модулација). Котлите се одликуваат со тивка и безшумна работа. Со котлите TOBY се штеди 15% и повеќе горивогодишно.

ТОBY е идеална дополна на пелети во систем каде веќе постои котел на цврсто гориво. Контејнерот за пелети се наоѓана над ложиштето, така да зазема минимален простор.

Попуст од 5% на сите модели на котли КАРПАТ

September 16, 2014 Производи на промоција Comments Off on Попуст од 5% на сите модели на котли КАРПАТ
 • karpat kotelГусени топловодни котли, на тврдо гориво (дрва, јаглен),
 • трo промајни, комплет со регулатор на притисок,
 • можност за монтажа на пелетен горилник,
 • максимален работен притисок 3 бари.

Sunsystem бојлери и комплет опрема за соларен систем

June 16, 2014 Актуелно Comments Off on Sunsystem бојлери и комплет опрема за соларен систем

sunsistem

Sunsystem бојлерите се со врвен квалитет, емајлиран казан, со гаранција од 5 години. Се произведуваат во Бугарија, најмногу за германски пазар.

Се карактеризираат со економичност, трајност и одлични услови на експлоатација.

Се изведуваат во 2 варијанти:

 • комбинација парно-струја (дупли, со 1 изменувач)
 • комбинација парно-струја-соларно (трипли, со 2 изменувачи)

Опремени се со надворешна тврда изолација.

Во комплетот има:

 • термостат за дупла регулација
 • термометар
 • ногарки
 • сигурносен вентил за бојлер

sunsistem

Sunsystem бојлерите се со врвен квалитет, емајлиран казан, со гаранција од 5 години. Се произведуваат во Бугарија, најмногу за германски пазар.

Се карактеризираат со економичност, трајност и одлични услови на експлоатација.

Се изведуваат во 2 варијанти:

 • комбинација парно-струја (дупли, со 1 изменувач)
 • комбинација парно-струја-соларно (трипли, со 2 изменувачи)

Опремени се со надворешна тврда изолација.

Во комплетот има:

 • термостат за дупла регулација
 • термометар
 • ногарки
 • сигурносен вентил за бојлер

Котли IMMERGAS – Eolo STAR

May 25, 2014 Нови производи Comments Off on Котли IMMERGAS – Eolo STAR

immergas

 • Отворена комора со вентилатор, со моќност 24 kw
 • Компактни димензии, длабочина од само 240 мм
 • Дигитален дисплеј
 • Битермален изменувач на топлина за греење и припрема на топла санитарна вода
 • Автоматски by-pass
 • IPX5D класа на заштита
 • Електронско палење и регулација
 • Електронска контролна плоча со микропроцесор
 • Можност за поврзување со дигитален даљински управувач
 • Прилагоден за стандарден димоводен систем и систем на раздвојни цевки

Вакумски колектори “HEAT PIPE”

May 25, 2014 Производи на промоција Comments Off on Вакумски колектори “HEAT PIPE”
Вакумски колектори “HEAT PIPE”

heat_pipe Цена: 13000 ден со ДДВ + 5% попуст

Панелите се компактни и лесни за монтажа. Цевките функционираат независно една од друга(број на цевки: 10, 15, 20, 25, 30), се монтираат и демонтираат поединечно. Цевките се затворени со работен (инертен) гас. Навој на поврзување: -1”, испитан притисок: 10 бари, работен притисок: 4 бари, максимална температура на водата: +95C, растојание меѓу цевките: 78 mm, препорачлив проток на топлина: 50 -150 l/m2h. Дебелина на изолацијата: 40mm. Вакумски цевки: 58×1800 mm. Вакумскиот колектор “Heat pipe”, овозможува високи температури и во текот на зимските месеци.


Железна и челична арматура

May 25, 2014 Идустриски инсталации Comments Off on Железна и челична арматура

 • Вентили со прирабници – шибер (плоснат, овален), филтер, рамен запорен, топчест, неповратен со клапна, неповратен со тег
 • Вентил тип Лептир
 • Неповратна клапна PN 16
 • Електро – магнетен вентил TORK (намена: вода, воздух, инертни гасови (азот, арон и др.), температура од -10 до +90 C, напон од 12 V AC/DC до 220 V AC
 • Челични фланши – со грло, слепи, со навој, рамни
 • Елементи за спојување на прирабници (заптивен елемент- дихтунг од клингерит, машински навртки и завртки)
 • Дилатациони компензатори – гумен компензатор со холендри, гумен компензатор со прирабници, метални со заварување