Адреса: ул.Фјодор Достоевски бр.72, Влае
(поранешен објект на Маврово), 1000 Скопје, Македонија
Тел. +389 2/ 20 36 322; 20 38 353 Факс +389 2/ 20 48 057
Работно време: Понеделник-Петок 08-16 h и Сабота 8.30-12.30 h

Бакарни цевки и фитинзи

 • Примена: греење, гасификација, климатизација
 • Содржина на бакар 99 %
 • Бакарни цевки со должина од 3м и номинален пречник од 8 до 108 мм и дебелина на ѕидот од 1 до 2.5 мм.
 • Бакарни цевки во котур по 15,25,50 метри, со номинален пречник од 5 до 22 мм и дебелина на ѕидот 0.5 до 1 мм. Исто така и цоловни димензии од 3/16” do 7/8”
 • Бакарни цевки во котур фабрички изолирани со PE-X изолација
 • Фабрички изолирани цевки за климатизација и солар ECUTERM(HALCOR)
 • Бакарни цевки во котур со PVC изолација
 • Бакарни фитинзи(колена 90C, 45C), тештици, муф, редуцир, капа и месингани спојки
 • Средства за лемење (Калај- за спојување на бакарни цевки со мек лем, се користи во инсталации за греење и водовод, со тем. на 110 С, паста за чистење, плинска боца MAP GAS – се користи при лемење на бакарни цевки)
 • Споен и потрошен материјал (пвц шелна- дупла – за фиксирање и монтажа на цевките и алумпластот, пвц розетна –пластична, украсна, пластична чизма – за прицврстување на алумпластот за бетонската плоча, челична шелна (единечна и дупла) – за фиксирање на бакарните цевки
 • Сунгереста изолација (со дебелина и номинален отвор од 6×12 до 6×42, 9×12 до 9×114)

За повеќе информации погледнете го ценовникот Опрема за греење

Comments are closed.